Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Digitalni dvojček in Emulate3D

emulate3D

 

Digitalni dvojček, kaj točno je to? Lahko ga opišemo kot virtualni model procesa ali izdelka, s pomočjo katerega lahko izdelamo zelo zanesljive modele različnih avtomatiziranih naprav. Virtualni model nam omogoča simulacijo številnih funkcij, medsebojno komunikacijo in prilagajanje različnim razmeram. Digitalni dvojček lahko uporabimo na različne načine. Eden bolj uporabnih načinov je simulacija procesa, s katero je možno odkrivanje in odpravljanje težav, še preden je oprema zagnana. Poleg tega je mogoče prepoznati možnost strojne okvare še preden nam le-ta povzroči nepričakovane zastoje. Vsi navedeni primeri uporabe omogočajo skrajšanje časa zagona novih linij v proizvodnih obratih, saj so naprave oz. linije predhodno testirane v virtualnem prostoru. Dodatni način uporabe digitalnega dvojčka je lahko usposabljanje zaposlenih brez prisotnosti fizične opreme, določanje življenjske dobe stroja in testiranje sprememb v virtualnem okolju, preden jih uvedemo v fizični sistem. Omogoča nam tudi primerjavo simuliranega in realnega delovanja stroja ter nenazadnje ustvarjanja in testiranja opreme v virtualnem prostoru, kar bistveno zmanjša stroške, ki bi nastali pri ustvarjanju fizičnih prototipov.

Emulate3D je najnovejša programska oprema za simulacijo in emulacijo industrijskih sistemov, ki jo lahko uporabite za ustvarjanje natančnih virtualnih kopij vaših linij in opreme za avtomatizacijo. 3D CAD modele je mogoče uvoziti in jih uporabiti za virtualno preizkušanje zasnov strojev in sistemov, ne da bi bilo treba kupiti fizične komponente. S to programsko opremo lahko zgradite natančno kopijo, na primer, avtomatske linije, dodate material, ki se bo premikal po tekočih trakovih, nastavite robote ter preizkusite zmogljivost in funkcionalnost vaše opreme. Emulate3D ponuja številne funkcije, ki jih lahko uporabite med načrtovanjem aplikacij za avtomatizacijo in med delovanjem, da se izognete nepotrebnim izpadom proizvodnje. Na voljo je tudi možnost zelo naprednega testiranja fluidnih sistemov, vzdrževanje prostornine fluidov v simulaciji, definiranje točnega tipa fluida, možnost mešanja fluidov, izračun pretoka in drugo.

 

Emulate3D ponuja:

  • Simulacijo – preizkusite in simulirajte različne industrijske sisteme in linije. Preglejte, kako deluje vaš dizajn, in odkrijte morebitne pomanjkljivosti.
  • Testiranje PLC – Povežite sisteme Logix z digitalnim modelom. Preizkusite svoj program PLC in odkrijte področja, ki jih je treba optimizirati in izboljšati, preden zaženete pravo aplikacijo.
  • Virtualni zagon – izkusite virtualno delovanje sistema že pred zagonom. Izkoristite to priložnost, da odkrijete in odpravite težave, preden se zagon vaše linije dejansko izvaja.

 

Video vsebine: