Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

dream1

 

Dream Report

Sistem za izdelavo poročil iz industrijskih podatkovnih baz

Dream Report je priljubljeno programsko orodje za ustvarjanje poročil in preglednih diagramov iz podatkov, ki prihajajo iz naprav za industrijsko avtomatizacijo. Razvilo ga je podjetje Ocean Data Systems, ki spada med tehnološke oz. Encompass partnerje podjetja Rockwell Automation.

RA TechnologyPartnerDream Report je univerzalno (multi-platformno) orodje, ki omogoča povezljivost na 80 različnih podatkovnih virov in omogoča različne komunikacijske protokole. To zagotavlja enostavno integracijo podatkov, ki se prenašajo s programskimi izdelki iz družine Rockwell Automation FactoryTalk Software (npr. FactoryTalk Linx, RS Linx, FactoryTalk Historian itd.)

 

dream2

 

Osnovni elementi sistema

  • Dream Report temelji na sodobnih tehnologijah in omogoča enostavno povezavo z različnimi avtomatiziranimi sistemi in napravami, ki so vir informacij v realnem času. Dream Report omogoča dostop do raznoraznih arhivov in podatkovnih baz, generira strokovna poročila in nadzorne plošče. V skladu z vnaprej ustvarjenim urnikom, glede na dogodke ali na zahtevo uporabnika izdela poročilo ter ga objavi. Rešitev omogoča spletno upravljanje poročil prek interneta in intraneta preko integriranega spletnega portala. Uporabniki lahko enostavno in hitro dostopajo do ustvarjenih poročil, ustvarijo nova poročila in ustvarijo spletne interaktivne dinamične nadzorne plošče (pregledne diagrame). Intuitiven in enostaven uporabniški vmesnik omogoča hiter razvoj in enostavno vzdrževanje projekta z nizkimi stroški in brez potrebe po programerskem znanju.

  • Interaktivne in dinamične spletne predloge uporabnikom omogočajo enostavno ustvarjanje spletnih, dinamičnih in interaktivnih aplikacij za poročanje. Zagotavljajo tudi funkcijo podrobnih poročil z navigacijo, ki jo upravlja uporabnik.

  • Podprto je tudi napredno ročno upravljanje podatkov, ki uporabnikom omogoča preprosto ustvarjanje obrazcev za ročni vnos podatkov. Tovrstni vnos podatkov je možen z uporabo spletnih brskalnikov, ki podpirajo časovne značke.

  • Dream Report vsebuje zmogljiv modul za arhiviranje (Data Logger). Uporablja se za beleženje podatkov v katero koli standardno bazo podatkov (SQL Server, Oracle, MySQL, Access in druge). S to funkcionalnostjo Dream Report ni le sistem za poročanje, ampak se lahko uporablja kot celovita rešitev za dostop do podatkov, združevanje in integracijo v podatkovnih sistemih podjetja.

  • Dream Report vsebuje knjižnico preprostih grafičnih objektov in analitičnih funkcij za pridobivanje podatkov, ustvarjanje statistike in prikazovanje rezultatov v različnih formatih – posamezne vrednosti, tabele, stolpci, različni dizajni grafov itd.

  • Studio Dream Report prinaša intuitiven in enostaven grafični urejevalnik za elegantno urejanje poročil in nadzornih plošč (preglednih diagramov).

    grafický editor

  • Dream Report ustvarja poročila in nadzorne plošče ročno ali samodejno. Samodejni način omogoča generiranje na podlagi dogodkov ali po vnaprej izdelanem urniku. Ko so poročila pripravljena, jih lahko samodejno natisnemo, pošljemo po e-pošti izbranim uporabnikom, shranimo ali objavimo na spletu.

  • Dream Report ponuja osnovne varnostne funkcije v obliki upravljanja uporabnikov in nadzora uporabniških dostopov.

  • Dream Report je na voljo v 14 jezikovnih različicah.

 

Kaj je novega v različici 2023

Dream Report je na voljo v novi različici 2023. Ta različica vključuje številne majhne izboljšave, kot so:

  • Integracija digitalnih podpisov v poročila

  • Izboljšave pri potrjevanju obvestil

  • Izboljšave funkcionalnosti spletnega portala

Popolnoma revolucionarna novost v sistemu Dream Report pa so tako imenovani spletni grozdi (»web clusters«). Z uporabo te tehnologije je mogoče posamezna poročila, grafe ali druge pripomočke, ustvarjene v Dream Reportu, zelo enostavno integrirati neposredno v internetne ali intranetne strani podjetja.

 

Engineers´Choice Awards

Engineers´Choice Awards

Ali ste vedeli, da …

… je programsko orodje Dream Report leta 2020 prejelo nagrado Engineers' Choice Awards v kategoriji Programska oprema - Upravljanje sredstev - Poročanje ... ?

 

Videa: