Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

FactoryTalk Analytics Logix AI – v 3.0

LogixAI

 

Programsko orodje FactoryTalk Analytics Logix AI olajša implementacijo umetne inteligence v industrijske operacije. V izobraževalnem načinu sistem preučuje odvisnosti vhodnih spremenljivk in sam izdela podatkovni model, s pomočjo katerega nato napove vrednosti spremljane spremenljivke v običajnem načinu.

 

FactoryTalk Analytics Logix AI se v praksi uporablja v sledečih primerih:

  • kot orodje za napovedovanje vzdrževanja – z uporabo podatkovnega modela lahko vnaprej opozori na možnost nenormalnih situacij v delovanju in s tem tudi na potrebo po vzdrževalnih posegih
  • kot virtualni senzor (mehki senzor) – algoritmi umetne inteligence pomagajo določiti vrednosti, ki bi jih bilo sicer težko, drago ali popolnoma nemogoče izmeriti z resničnimi senzorji

 

Nova različica 3.0

  • Prinaša izboljšave v izobraževalnem načinu sistema: izboljšana konsistentnost in stabilnost modela, zmožnost ravnanja z neuravnoteženimi podatki, povečan vnos konfiguracijskih podatkov, implementacija inverznih in eksponentnih razmerij, obramba pred "pretreniranostjo".
  • Vendar pa je najpomembnejša sprememba v različici 3.0 način dostave FT Analytics Logix AI. Do zdaj je bil dobavljen kot računalniški modul, zasnovan za namestitev v ohišje oz. šasijo procesorja ControlLogix. Od različice 3.0 je sistem na voljo kot „Container“ znotraj programskega okolja Linux in ga je mogoče namestiti na kateri koli računalnik, v virtualno okolje, lahko pa tudi na Compute modul za krmilne sisteme ControlLogix.

 

 

Več informacij o FactoryTalk Analytics Logix AI: