Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Rešitve za zaznavanje lokacije in sledenje izdelkom

V skoraj vseh proizvodnih operacijah bi lahko našli nekakšen sistem za sledenje izdelkom. Sledilni sistemi, znani tudi kot Track and Trace, zagotavljajo informacije o izdelkih za namene izboljšanja servisnih storitev, hitrejšega lociranja, varnosti in tudi za splošno izboljšanje proizvodnih procesov. Z našimi inteligentnimi produkti za sledenje lahko zgradimo celovito rešitev za natančno sledenje izdelkom in jo nato uporabimo v vseh fazah proizvodnega procesa. Načelo sledljivosti je spremljanje vseh proizvodnih procesov z namenom zagotavljanja preglednosti procesov, njihovih struktur oz. zaznavanje stopnje uporabe surovin. Celovit nadzor vključuje tako nadzor znotraj proizvodnega okolja kot nadzor zunanjih dobavnih verig. Vse to z uporabo RFID tehnologije oz. QR skeniranja.

RFID

 

RFID HF rešitev (nosilna frekvence 13,56 MHz)

 

Sistemi za visokofrekvenčno identifikacijo Allen-Bradley so robustna in zanesljiva rešitev za sledenje in dokumentiranje izdelkov med pomikanjem skozi proizvodni proces. Ti industrijski sistemi RFID so izredno robustni, saj so zasnovani za vgradnjo v zahtevna, industrijska okolja. Ponujajo široko paleto transciverjev in prepisljivih podatkovnih nosilcev (oznak, tagov), ki omogočajo veliko prilagodljivost pri ravnanju z informacijami. Poleg našega sistema 56RF s podporo za protokol EtherNet/IP ponujamo tudi novo družino transciverjev s komunkiacijo IO-Link z oznako 59RF, ki je zasnovana za preprosto, stroškovno učinkovitejšo in brezhibno integracijo v »Connected Enterprise". Obe zasnovi omogočata prenos podatkov iz proizvodnega okolja neposredno v krmilni sistem, kar omogoča zmanjševanje izpadov in izboljšano produktivnost. Sistema 56RF in 59RF s preprosto funkcijo „plug and play“ skrajšata čas namestitve v številnih panogah.

RFID

 

RFID UHF rešitev (nosilne frekvence 860 .. 960 MHz)

 

Za razliko od standardnih HF RFID sistemov, ki se uporabljajo za izmenjavo informacij na kratki razdalji (največ 168 mm), UHF RFID produkti z oznako 58UHF ponujajo večji domet (največ 5000 mm) in omogočajo komunikacijo z več nosilci podatkov (tagi) hkrati (drugače povedano, omogoča množično branje oznak). Zaradi tega je tehnologija UHF idealna izbira za rešitve sledenja pri upravljanju dobavne verige in logistike. Tehnologija UHF podpira tudi digitalizacijo proizvodnih in intralogističnih procesov, saj se lahko z uporabo produktov 58UHF samodejno registrira vhodno in izhodno blago ali spremlja potek dela in poraba materiala. Poleg tega naša rešitev za zaznavanje UHF RFID zagotavlja visoko stopnjo variabilnosti z uporabo različnih kombinacij transcieverjev in nosilcev podatkov. Samoumevna je tudi integrirana komunikacija s protokolom EtherNet/IP v okolje Studio 5000 Logix Designer, vključno z možnostjo povezave z višjimi nivoji IT.

rfid3

Skeniranje kod 1D/2D/DPM (QR)

 

Industrijski čitalec kod z oznako 48CR zagotavlja natančno in hkrati hitro skeniranje več kot 20 različnih vrst kod. Napreden algoritem dekodiranja omogoča delovanje v zahtevnih pogojih - običajno obdeluje poškodovane, nedokončane ali zabrisane simbole v slabo osvetljenem ali obratno, v preveč osvetljenem okolju. Čitalec kod 48CR podpira Ethernet/IP komunikacijo in ga je mogoče konfigurirati prek AOP v okolju Studio 5000 Logix Designer ali neposredno prek integriranega spletnega vmesnika z uporabo spletnega brskalnika. 48CR je na voljo v standardni ločljivosti WVGA (0,3 MP, fiksna ostrina) ali v naprednem modelu (SXGA, ločljivost 1,2 MP, samodejna ostrina) in omogoča branje kod na različnih razdaljah, z možnostjo nastavitve razdalje od 102 mm do 400 mm. Sočasno z visoko zanesljivostjo dekodiranja, dosega čitalec kod 48CR hitrost branja do 60 fps za modele s fiksno ostrino in do 42 fps za model s samodejno ostrino.

rfid4

 

 

Dokumentacijo:

 

WEB pages: