Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Elektronski zaščitni moduli E100

 

Nabor elektronskih zaščitnih modulov se je v zadnjih letih zelo razširil. Tako smo v zadnjih letih uvedli modularni sistem E300 kot naslednika starejše različice elektronskih zaščitnih modulov E3 Plus, danes pa vam predstavljamo kompaktne elektronske zaščitne module E100, ki predstavljajo idealno nadomestilo starejših elektronskih zaščitnih modulov E1 Plus. Istočasno vas želimo opozoriti tudi na zaključek prodaje elektronskih zaščitnih modulov E1 Plus, ki je predviden za 30. april 2021.

Elektronicka nadproudova rele portfolio

Priporočena migracija E1 Plus na E100

 

Prednosti novih elektronskih zaščitnih modulov E100 bi lahko strnili v nekaj besedah: visoka natančnost in ponovljivost merjenja, široko tokovno področje, možnost direktne vgradnje na kontaktor ali t.i. “pass-thru” vgradnja, integrirano napajanje in možnost nadgradnje z dodatnimi moduli.

Elektronski zaščitni moduli E100 so na voljo v dveh različicah - osnovna in napredna. Osnovna različica omogoča zaščito motorjev z nazivnim tokom do 100 A, nastavljate pa lahko občutljivost (Trip Class) in sicer med vrednostjo 10 za običajne zagone in vrednostjo 20 za težje zagone, reset osnovnih modulov pa je ročen (pritisk na tipko). Napredna različica je primerna za zaščito motorjev z nazivnim tokom do 800 A, občutljivost (Trip Class) je nastavljiva na vrednosti 10, 15, 20 ali 30 (izredno težek zagon), način reseta pa je tudi nastavljiv - ročni ali samodejni reset. Poleg standardne dodatne opreme, kot so adapter za pritrditev na DIN letev, zaščitni pokrov pred posegi v nastavitve in elektromagnet za daljinski reset, so za napredno različico na voljo novi dodatki. Na voljo sta dva tipa zaslona za vgradnjo na vrata omare – diagnostika z ali brez gumba za reset, modul za oddaljeno elektronsko nastavitev in modul za zaznavanje nenadne zaustavitve motorja “jam” in zaščite motorja “ground fault”.

Dodatne informacije najdete na spletni strani, za pomoč pri izbiri novih elektronskih zaščitnih modulov E100 pa se lahko obrnete tudi na produktnega vodjo Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..