Novice | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Nove varnostne zavese Guardshield 450L PAC

Varnostne zavese PAC (Perimeter Access Control) so običajno nameščene pred vhodno ali izhodno odprtino za dostop do stroja ali pa kar okoli celotnega delovnega območja stroja. Tako ščitijo osebje pred nevarnimi stroji, kjer se tradicionalno uporabljajo fiksne ograje ali drugi fiksni zaščitni elementi. Varnostne zavese tipa PAC se lahko uporabljajo v kateri koli industriji, najpogosteje pa se uporabljajo za varovanje dostopa do paletirnih linij, robotskih celic in drugih večjih strojev.

Uporaba tovrstnih varnostnih zaves odpravlja potrebo po zaščiti s fiksnimi ograjami in dostopnimi vrati le na določenih mestih. Na tak način je omogočen pogost, enostaven in varen dostop do nevarnega območja, s čimer se povečuje produktivnost.

Varnostne zavese Allen-Bradley® GuardShield 450L PAC za razliko od običajnih varnostnih zaves PAC temeljijo na patentirani tehnologiji „Transceiver“, ki omogoča, da se vsak oddajnik-sprejemnik (palica) uporablja kot oddajnik ali kot sprejemnik, funkcijo pa določimo z vstavljenim „Plug-In“ modulom. Varnostne zavese GuardShield 450L PAC so standardno opremljene z integriranim laserskim pripomočkom za poravnavo, z izbiro primernih „Plug-In“ modulov pa omogočajo tudi napredne varnostne funkcije kot npr. kaskadno vezavo do štirih parov varnostnih zaves ali pa funkcijo „Muting“, ki se pogosto uporablja pri varovanju transportnih trakov.

Izbirate lahko med varnostnimi zavesami z 1, 2, 3 ali 4 polji žarkov v kompaktnem kovinskem ohišju 30x30mm z dolžino 150mm, 600 mm, 900 mm ali 1050 mm.

Varnostne zavese GuardShield 450L PAC imajo certifikate TÜV PLe, Type 4 IEC 61496-1/-2, SILcl3 po EN ISO 13849-1 in IEC 6261

 

guardshield PAC guardshield PAC2
 
 

 

1 beamPAC

2 beamPAC

3 beamPAC

4 beamPAC